Дитяча кімната. З чого почати?

• CrazyOCrazyO
    Зіштовхнулись з необхідністю зміни меблів в дитячій. Дитяча на двох дітей. Спальні місця уже є. Квартира маленька (хрущоба), дитяча теж не дуже велика - 12 кв.м, але прямокутна. Фактично треба "стінку" для одягу, іграшок, книжок і стіл для першокласниці. Стіл запланований під вікном. Побажань по дизайну мінімум.
    Варіантів розміщення меблів виходить ну дуже мало, але зате вкрай необхідна добре продумані рішення - які шафи, комоди полички, можливо фурнітура і т.д., так щоб влізало максимально речей при мінімальній кількості меблів:)). Відповідно потрібна людина, яка зможе намалювати, пояснити, запропонувати варіанти, а в ідеалі їх втілити в життя:))).

Можливо хтось так планував дитячу сам? Або порадьте до кого звернутись? Дизайнер? Приватні майстри?
    Коротше буду вдячна за будь-які ідеї.
  • natashilonatashilo
    Я планувала. 1. Подивіться, скільки яких у вас речей - підручники, іграшки, одяг, книжки... Майте на увазі, що з часом обсяг всього цього збільшується (хіба що іграшок меншає). Поміркуйте, що протягом найближчих років ще з'явиться в дитячій (комп'ютер, спортивний куточок, велотренажер, піаніно тощо)
    2. Поміркуйте, що повинно бути напохваті і розташоване найближче, а що можна й на верхню полицю закинути. Яка висота цієї верхньої полиці максимально допустима для вас (з огляду на висоту стелі, зросту дитини, зручності поставити табурет). Чим вища шафа - тим більше влізе.
    3. Чудова річ для малих приміщень - ліжко-горище, нижній поверх можна планувати по-різному, подивіться плани у магазинах, наберіть собі ідей. Добре, якщо біля узголів'я такого ліжка стоїть шафа, тоді її дах править за прикроватний столик. Мінус такого ліжка - важко застилати.
    4.Зацініть розташування вікна та як воно відкривається, в яку сторону, щоб дитина не спала та не сиділа за уроками на протязі.

12 метрів на одну дитину - мені здається, я б туди навіть піаніно з спортивним куточком всунула, не те, що шафи-ліжко-стіл. У мене 16 м на двох нормально, притому, що ціла гора книжок у дітей, гопу місця на полицях займає.
  • natashilonatashilo
    Якщо ліжко виходить розташувати тільки на протязі - можна узголів'я закрити стінкою з листа гіпсокартону, тобто поділити кімнату на зони, або шафу поставити впоперек кімнати, щоб ліжко загородити.
  • CrazyOCrazyO
    на двох дітей:) двоповерхове ліжко і спорт. куточок вже:)) і батьківська шафа купе, якою зайнята одна стіна тому на дитячку "стінку"+робоче місце лишається 2 стіни, одна з яких з вікном.
    Книжок теж гора:)), більшість місця займають саме вони:).
    Дякую за поради. А Ви купували готові меблі чи робили на замовлення?
  • CrazyOCrazyO
    а від вікна не дує? ви якось особливо утепляли? от і нас є така незручність з другим поверхом - жаркувато влітку.
  • LugaLuga
    напишіть в пошту, пришлю фотки своєї:) у нас також 12 метрів на 2х ще мені малювати плани колись на форумі івд, також можу скинути

по факту малювала все сама ,міряла, рахувала скільки речей

але нам простіше ,у нас в дитячі лише книжки, іграшки ,столи і комод з нижньою білизною ,все інше в гардеробі
    т.б. я не робила шаф для одягу

іграшки живуть в кушетках
  • LugaLuga
    ой пошту забула [email protected]
  • нааташаанааташаа
    привітики майстра кидаю в лічку. він нам робив. не найдешевший на ринку, але толковий. в нього своє виробництво і маса варіантів
    з мого досвіду. якщо є вільний куток бери кутову шафу - речей влазить тьма. плануючи полички під книги не забуть що тьма книг "неформату" . значно вищі ніж стандартна поличка. головне на чому економлять меблярі це фурнітура. звертай увагу. дуже зручні полички-половинки (це коли в глибині поличка а скраю місце для високого хламу). Ще мені робили "запасні" полички і місця під них. тепер можна самому вставляти-виймати
    ліжком 2х ярусним я вже натішилась - незручно жуть. хоч в мене 2й поверх і не високий. хоча місце економить конкретно.
  • CrazyOCrazyO
    дякую:) кутову шафу плануємо:) у звЄзди ж блін шмоток на півкімнати:))) о "запасні полички" і половинки! супер ідеї! треба запамятати:)
  • CrazyOCrazyO
    дякую, пишу:)
  • natashilonatashilo
    От тормоз, не додивилась, що дітей двоє :) Якщо місця обмаль, то рятує тільки індивідуальне замовлення.

Стіл типу Растішка класний, але погано вписується у простір, тому краще робити під замовлення нерегульований, конфігурації яка вам зручніше (кутовий наприклад), а проблему ергономіки вирішувати регульованим стулом з підніжкою.
  • ПушаПуша
    добрый день. А можно і мені координати в лічку.
  • емельяшаемельяша
    да, неудобство 2-х ярусной очевидно.+ Но для меня, например, это выход. Маленькая комнатка и двое малых.

--
    Выпрями спину и убери руку от лица :-)

IraIgor(барабака)i.ua
  • Войти или Зарегистрироваться чтобы задать вопрос
    популярное
    СЕЙЧАС ОБСУЖДАЮТ