Зіштовхнулись з необхідністю зміни меблів в дитячій. Дитяча на двох дітей. Спальні місця уже є. Квартира маленька (хрущоба), дитяча теж не дуже велика - 12 кв.м, але прямокутна. Фактично треба "стінку" для одягу, іграшок, книжок і стіл для першокласниці. Стіл запланований під вікном. Побажань по дизайну мінімум. Варіантів розміщення меблів виходить ну дуже мало, але зате вкрай необхідна добре продумані рішення - які шафи, комоди полички, можливо фурнітура і т.д., так щоб влізало максимально речей при мінімальній кількості меблів:)). Відповідно потрібна людина, яка зможе намалювати, пояснити, запропонувати варіанти, а в ідеалі їх втілити в життя:))).
Можливо хтось так планував дитячу сам? Або порадьте до кого звернутись? Дизайнер? Приватні майстри? Коротше буду вдячна за будь-які ідеї.
Я планувала.
1. Подивіться, скільки яких у вас речей - підручники, іграшки, одяг, книжки... Майте на увазі, що з часом обсяг всього цього збільшується (хіба що іграшок меншає). Поміркуйте, що протягом найближчих років ще з'явиться в дитячій (комп'ютер, спортивний куточок, велотренажер, піаніно тощо) 2. Поміркуйте, що повинно бути напохваті і розташоване найближче, а що можна й на верхню полицю закинути. Яка висота цієї верхньої полиці максимально допустима для вас (з огляду на висоту стелі, зросту дитини, зручності поставити табурет). Чим вища шафа - тим більше влізе. 3. Чудова річ для малих приміщень - ліжко-горище, нижній поверх можна планувати по-різному, подивіться плани у магазинах, наберіть собі ідей. Добре, якщо біля узголів'я такого ліжка стоїть шафа, тоді її дах править за прикроватний столик. Мінус такого ліжка - важко застилати. 4.Зацініть розташування вікна та як воно відкривається, в яку сторону, щоб дитина не спала та не сиділа за уроками на протязі.
12 метрів на одну дитину - мені здається, я б туди навіть піаніно з спортивним куточком всунула, не те, що шафи-ліжко-стіл. У мене 16 м на двох нормально, притому, що ціла гора книжок у дітей, гопу місця на полицях займає.
Якщо ліжко виходить розташувати тільки на протязі - можна узголів'я закрити стінкою з листа гіпсокартону, тобто поділити кімнату на зони, або шафу поставити впоперек кімнати, щоб ліжко загородити.
на двох дітей:) двоповерхове ліжко і спорт. куточок вже:)) і батьківська шафа купе, якою зайнята одна стіна тому на дитячку "стінку"+робоче місце лишається 2 стіни, одна з яких з вікном. Книжок теж гора:)), більшість місця займають саме вони:). Дякую за поради. А Ви купували готові меблі чи робили на замовлення?
привітики майстра кидаю в лічку. він нам робив. не найдешевший на ринку, але толковий. в нього своє виробництво і маса варіантів з мого досвіду. якщо є вільний куток бери кутову шафу - речей влазить тьма. плануючи полички під книги не забуть що тьма книг "неформату" . значно вищі ніж стандартна поличка. головне на чому економлять меблярі це фурнітура. звертай увагу. дуже зручні полички-половинки (це коли в глибині поличка а скраю місце для високого хламу). Ще мені робили "запасні" полички і місця під них. тепер можна самому вставляти-виймати ліжком 2х ярусним я вже натішилась - незручно жуть. хоч в мене 2й поверх і не високий. хоча місце економить конкретно.
От тормоз, не додивилась, що дітей двоє :) Якщо місця обмаль, то рятує тільки індивідуальне замовлення.
Стіл типу Растішка класний, але погано вписується у простір, тому краще робити під замовлення нерегульований, конфігурації яка вам зручніше (кутовий наприклад), а проблему ергономіки вирішувати регульованим стулом з підніжкою.