А коли ви своїх діток "переводили" в окремі кімнати?

• bogdanibogdani
    (Не знаю, в яку рубрику ліпше писати, тож втулила сюди:))
    Ситуація: тут, де я зараз живу, більшість батьків кладуть спати на ніч дитину ледь не з народження в окрему кімнату...І всі наші гості так дивуються, що маська (6 місяців) спить у нашій кімнаті (у неї окремий куточок, колиска, меблі). І лікар тутешній наполегливо рекомендує окрему дитячу.... Та й чоловік підштовхує до такого рішення.
    А я от якось ніяк не можу визріти для такого рішення.
    Чогось ні мізками, ні душею не можу сприйняти те, що маленький бусьок буде сам у кімнаті...
    а коли ваші дітки перемандровували в іншу кімнату на ніч?
    дякую:)
  • КукуськаКукуська
    Дочка с 3 лет , в своей комнате.
  • Юля_ВаняЮля_Ваня
    Где-то с 1,5-2 лет, до этого жили в общежитии, не было возможности (-)

--
    \"...Господи, дай мне смирение принять то, что я изменить не в состоянии...\"
  • natashilonatashilo
    Розслабтеся, ви нормальна мама :) Мої взагалі спали зі мною в одному ліжку років до 3х. Старша спала у своєму ліжку, але з нами, в кімнаті до 8-9 років десь (але коли їй було 6, народилася мала, і я все одно спала з малою в дитячій). Потім я наполегливо почала тікати спати з чоловіком в іншу кімнату, старша сприймала це чудово (ура, тепер у нас своя справжня дитяча кімната), а малій було дуже важко -то я все ж таки лишалася ночувати біля неї, то вона прибігала вночі до мене.

Зараз малій 5, зазвичай спить зі старшою у дитячій, але коли щось у неї не задається у житті і вона в психологічному дискомфорті, то ввечері наполягає, щоб спати зі мною. Буває аж так гірко плаче, що тут я вже остаточно розумію, що це зовсім ніяка не примха, і дитину треба конче взяти під крило.
  • iruskairuska
    в 2-2.5 года, я бы и раньше это сделала, не было отдельной комнаты.
  • natashilonatashilo
    Допишу - при всьому цьому старшу усі знайомі вважають дуже самостійною. Без проблем їздить у дитячі табори сама, не скиглячи мені по телефону. Тобто зайвої прив'язаності немає, психіка не травмована і таке інше. А мала - ще просто мала, їй ще мама дійсно потрібна неподалік.
  • zakytinazakytina
    после 2 лет, но приходил регулярно ближе к утру к нам ...

--
    Вика и Тимка
  • IrisaIrisa
    в 2.3, переселился сразу без проблем, но приходит под утро погреться-поласкаться. Мне намного удобнее, когда ребенок отдельно, больше свободы для взрослых.

--
    Практикую Enough-ism.
  • coccinellecoccinelle
    В 4 года. Но еще до 5,5 бегал к нам или меня звал()
  • natashilonatashilo
    А чоловіку скажіть - а якщо вночі у дитини раптом підніметься температура? АБо трапиться розлад шлунка, і вона вирве на подушку? Далі самі дофантазуйте. Ну і взагалі це не фантазії, все це було у мене з малими - прокидаєшся раптом від того, що дитина тихо вовтузиться. Мацаєш - а вона як сковорідка гаряча, і вовтузиться, бо холодно їй при лихоманці. І у малому віці це запросто може бути ТИХО, старша у мене при високій температурі не спить и скиглить, а малу при 39 і вище просто відрубає, і при найменших проявах хвороби я забираю її до себе в постіль, бо страшенно боюсь пропустити оцей підйом, коли прокидаєшся - а дитина спить вмертву, міряєш - а там 40,3!
  • актуально) муж хотел в 3 года, теперь планировал на осень этого (сыну 4 будет) Я против, т.к вижу, что сын не готов)
    --
    Работа не волк, работа-work
  • ЛескаЛеска
    если получается срзу в отдельную, при єтом дитя и мама нормально єто воспринимают, почему нет? старшая до 8 мес спала с нами в кровати, потом в нашей комнате в своей кроватке, с 2,5 лет - в отдельной комнате в своей взрослой кровати.
    Вы делайте, как ВАМ удобно, а не что говорят другие, им хорошо советовать, а вставать ночью в другую комнату для покормить меня лично напрягало. а пару раз за ночь...
  • Alena_kAlena_k
    Где-то в полтора года переселила
  • vanillavanilla
    в 2 с половинкой переселился)))) без проблем)

--
    життя має бути кольоровим (с) І. Пелих
  • NinulkaNinulka
    Аналогично) Мы даже в свои почти 4 еще в детскую кроватку помещаемся. Пора уже и диванчик купить.
  • OmsaOmsa
    +1 из-за этих страхов до сих пор сплю в комнате с детьми
  • mama_2mama_2
    В 7 лет. До єтого не то что в отдельной комнате, а и в отдельной кровати не спала. Стоило отселить - через день температура и возврат в нашу кровать. Наконец в начале лета переселили. Но все равно старается найти 1000 и 1 причину прийти к нам :))) Утром все равно преползает.
    Старший спал с рождения в отдельной кровати, но до его 9 лет мі жили в однушках.

--
    БОЛЬНО - это когда ребёнок, которому остаётся жить считанные дни рисует жизнь, которой он не увидит...
    СИЛА - это когда инвалид на коляске улыбается в глаза тем, кто презирает его и ненавидит...
    СТРАШНО - когда малыш ждёт маму, а мамы уже нет.
  • natashilonatashilo
    Мы старшей купили замечательную кроватку -1,20 в длину. Она в ней до 6 лет спала! :)
  • БоняшаБоняша
    ИМХО я не вижу смысла до 5 лет в отдельной комнате. Зачем?
  • Даникиль_ДалиДаникиль_Дали
    ох, будем переселять через месяц. 1,1 мес. Но у нас ожидается пополнение, так что без вариантов:)
  • ooshaoosha
    коли з"явилась окрема кімната:)) а взагалі: сестра моя, послухавши чоловіка, з народження тримала малу в окремій кімнаті (там, де вона живе, це теж модно).
    Потім малА мАла серйозні проблеми із психікою, їй зараз 8,5 років, але до сих пір ще відгукується.

ІМХО - все індивідуально.
    мої в окремій кімнаті стали спати в 2,3 і 6 років, але ось зараз менший став постійно приходити спати до нас в ліжко - йому ввижаються якісь страхи. То хай спить, мені не шкода. Навіть якщо середньо-арифметично хтось буде вважати це примхами дитини і м"якотілостю батьків.
  • tat2004tat2004
    старшая в 5,3 г лет и младшего планируем в этом же возрасте как раз заканчиваем ремонт и под это дело надеемся переселить сына.
    Но я их из своей кровати поздно выселяла. Старшая до 10 лет к нам иногда ночью приходила. Младший только недавно перелег на отдельную кровать и полночи спит сам, а полночи к нам перебирается.
    Но мы сами любим спать с малыми - к рождению сына специально купили большую кровать, чтобы всем помещаться, поэтому все происходит по обоюдному желанию.
  • plastilinplastilin
    думаю, правильна вiдповiдь, - коли i дитина, i батьки готовi до цього()
  • bogdanibogdani
    ДЯКУЮ, всім:) за лічені хвилини - море відповідей:) почуваюся трохи упевненішою у власному рішенні:):)
  • bogdanibogdani
    йой, мамка, мабуть, ніколи не буде готова :)
  • natashilonatashilo
    Ой, спокійно, вашій маляті тільки 6 місяців! В цей час ще ніхто не вірить, що вона колись виросте :)
  • ШерстюшаШерстюша
    ровно в 2 года)))

--
    Трудно говорить о том, чего не знаешь, но еще труднее о том, что знаешь, промолчать! (с)
    Если ты родил дочь, то сажать дерево и строить дом уже не имеет смысла. (с)
  • ooshaoosha
    слухайте своє серце:)
  • mariamnamariamna
    Наша десь у 2,5 років. Але до цих пір (3,8 років) любить серед ночі прийти до мами і татка під бік :)) Не переймайтесь тим, що хтось каже. Робіть так, як зручно вам. Вважаю, що дитині самотньо у окремій кімнаті, щонайменше, до 3 років.
  • MelibeaMelibea
    c первого дня, но смотрите по ребенку и как вам удобно...

--
    Мальчик июль 2004 г.
  • может искусственника можно и с первого дня, но грудничка -нереально, имхо..я спать люблю)
    --
    Работа не волк, работа-work
  • Войти или Зарегистрироваться чтобы задать вопрос
    популярное
    СЕЙЧАС ОБСУЖДАЮТ