не забобонна. до того ж з першим дитям чоловік в душевному пориві накупив немало догого і не те щоб зайвого, але "не підходящого". хоча мінімум речей (в пологовий) я все ж вибирала і купувала сама. транспорт, наприклад, вибрали в і-неті, і після народження купили.
чекаю на друге дитя, яке відрізняється від першого статтю і народиться не в той же сезон, що старше. хотілося б потрошки закупитись, щоб перші місяць, два, три не паритись. тим більше, що досвід уже є.
З якого тижня вагітності можна починати:):):)???? "Остапа(тобто мене) понесло"
запитання для статистики:) ну і себе виправдати:). а то муж щиро не розуміє, чому одяг "літньої дівчинки" не підійде " осінньому хлопчикові". думала закупитись влітку на Cunda. de ( маю канал безкоштовної доставки:) ), якість нормальна, старша носить. але асортимент, здебільшого, літній. а мені треба осінь-зиму.(закриті ніжки, довгі рукави).
покупать можно и попозжее, а вот присматриваться и изучать рынок лучше начать пораньше я в первую беременность стала покупать вещи в последние недели - да ит то, подружка и распродажи вынудили :)))) потом столько раз благодарила себя за то, что купила вещи на первый период - в Мазеркеаре крестильное платьице с пелеринкой за 50 грн. купила и все в том же роде :)) очень пригодилось - мне в ТРЦ Большевик и в Украине продавцы помогали, советовали. я много полезного купила - потом до полугода не парилась, на любую погоду была соответствующая шмотка (правда, еще подружки много вещичек отдали)
сейчас, каюсь тысячу раз, стала покупать вещи со второго триместра или даже немного раньше. в Чикко на распродаже не удержалась - такой тепленький человечек с машинками увидела!! а еще комбез на европейскую зиму за 200 грн. чего б его не купить, а? потом в сезон ноги собьешь, меньше 400 грн. не будет.
в общем, стесняюсь, но понемного покупаю. но - только необходимое - лишнего стараюсь не брать. шапочки - сторого две, как в списке в роддом. ну и все такое
а присматриваться к вещам, к ценам, к ассортименту - советую именно в период беременности. после рождения малышка остается только интернет. а там не пощупаешь, не понюхаешь. ну и вообще - все в опыт.
я с первой Б первую вещицу купила как узнала о беременности. Синюю распашонку с корабликами))) Зато коляску уже после рождения...Не я. Не ту, что хотела. Отвратительного цвета. Сейчас коляска и вещи на первое время будут куплены ДО родов мною лично)))
--
Эгоист? Безусловно, моя собственная жизнь интересует меня больше, чем жизнь Юлия Цезаря
Планувала ближче до ПДР починати купувати і вірно робила:) Тому що одного разу в середині вагітності залізла глянути,що по чім й нестрималась,звісно!! Активно почала скуповуватися,після УЗД в 32 тижні,коли ще раз підтвердили стать.Часу море ще,навіть з усіма затримками,встигають прийти посилки зі Штатів тощо. От коляску купила буквально за кілька днів до УЗД:знову ж таки,полізла помоніторити,а там пропозиція,від якої ніяааак не можна відмовитися:))) Втриматися від покупки речей на 9,12 і ,навіть,парочки на 18 місяців, не вдалося:)))
--
Кожна мрія дається тобі разом із силами на її здійснення
как узнала пол ребенка :-) в 25 недель стала покупать вещи, т к для первого ребенка все покупала бело-желтое, унисекс, то для второй решила покупать красивые розовые нежные вещички!
:) муж у меня сразу согласился, что нужно все заранее покупать, когда я ему озвучила альтернативу+ Потом будет сам искать, покупать, стирать и гладить. И теперь он говорит, чтобы я все обязательно купила заранее.
Ну, я ж не спорю)) Я к тому, что это не для всех аргумент. я в принципе не могу понять, почему ждать ребенка = равно покупать ему шмотки?))) А без шмотья все, никтоне ждет? Шмотки мама имхо для себя покупает, чтобы удовлетворить свою гормональную потребность. Больше половины купленого обычно вообще не пригождается, только трата денег)) Я ничего против не имею, я просто к слову об "аргументах".
може і гормональне це(лікарям видніше:)), але з мене досить комбезів, в яких "ніжки" короткуваті, а самі комбези широкі як мішки(Мазеркеа), шви, які натирають ручки і шию. зробила облік одягу старшої дитини, вияснила, що треба докупити, не поспішаючи. не лише шмаття. все підряд навіть в голову не приходить брати. не ведусь і на красиві малюночки на одязі, вивертаю, дивлюсь на шви, ярлики, якщо є, буду відпорювати.
коляска- таки для мами-кесарів розтин і 4 поверх сталінки, без ліфта ясно, будуть тільки моєю проблемою, коли доведеться гуляти.
ліжечко теж намітила- обов'язково має рухатись передня панель, а не дно ліжечка. не перший раз мама. а от понадаровували першій дитині таки купу замалого і непотрібного-роздала. нема бажання і місця склад в квартирі влаштовувати.
все прагматично.
а про гостя таки правда- виростуть і підуть у свої сім'ї.
:)) Я ж не говорю что покупать заранее плохо)) я к тому, что это никак не обязательно в плане "мы его ждем". Ждать будет любая нормальная мама и без шмоток. Большинство покупает в разы больше чем нужно. Я соглашусь по поводу серьезных вещей - коляска, кровать, и то, я бы выбрала модель, а потом купила. А вещички, ну на первый месяц купила бы, там много не надо)) и уж точно не с первых недель беременности))))) мне своего времени жалко. Но я в принципе не шопоголик. А если вам нравится, да покупайте и никого не слушайте)))) главное, чтобы ваи нравилось :)
с 6й недели покупали. Просто попадали в распродажи,или нарывались на классные вещи со скидкаим, или просто встречали то,что очень нравилось. По списку,чего не хватате - докупала с 30й недели, но такого оказалось очень мало - все закупили заранее ;)
я теж не пов'язую шопоголізм з очікуванням малюка:). це ж інтим, спочатку мама-мале(типу перше штовхання) потім-батько і старше дитя приєднались, тепер уже родичі дістають з дуже популярним і "найважливішим" питанням "хто?":). а остапа(мене типу) понесло на 20 тижні і потихенько так. до 16 тижня не сильно взагалі афішувала вагітність. особливо на роботі. потім мене викрили:(. навіть пожаліла: "от якби можна було ходити вагітною і щоб нічого не помітно". боюсь на 30 тих тижнях я далі інтернет-покупок не полізу. а тут бачу дехто вже і на 9, і не 12 і навіть!!на 18 міс скупився:). запасливі:). я тільки на перші 3 думаю.і то,з тієї точки зору, що ми з мужем самі виховуємо = муж на роботі+старше у школу возити. не дуже потім і по магазинах побігаєш. буду в і-неті шопитись:).
в декрет ушла и сразу начала все скупать,накупила аж до года все вещи были использованы,ни одно не провалялось в шкафу,все брала по немножку, к примеру 2 бодика,2 человечка,2 штаников,все.
Я поки що не купувала, але вчора купила яб нам на двох подушку для годування тут http://www.kolomam.com.ua/products/feeding/nursing-pillow . Коли малеча народиться, будем разом користуватися, а зараз я витягуюю її вздовж, як сосиску і нарешті нормально сплю!!! А щодо речей, то я би не відмовляла собі у задоволенні повибирати речі для малечі. Тим більше, що на чоловіка в цьому плані я розраховувати не можу. Мені треба самій все вибрати.
ну, вот видите, сами тоже самое пишете, что и я))) Что покупка вещей, это больше для спокойствия и удовольствия мамы, а не реальный символ ожидания ребенка :)))