Всім привіт. Мене звати Олександра, мені 35 років і у нас буде малюк. Це моя перша вагітність. Не знайшла жодної свіжої теми на рахунок ЖК при роддомі №3. Вирішила написати, може комусь буде цікаво.
Стала я на облік в 11 тижнів за місцем проживання. Мій лікар Павленко Н.Я. Про неї нічого написати не можу поки що, була в неї один раз. Лікар як лікар, нічого зайвого. Заповнили обмінну карту та видали направлення на аналізи. Частину з них здала в цій же ЖК, бакпосів сечі коштує 50грн, аналізи крові - одноразовий платіж 60грн на весь час перебування на обліку. Там видають абонемент, який необхідно показувати при кожному зверненні в лабораторію. Ніяких шприців, перчаток приносити непотрібно. Все входить в вартість абонементу. Деякі аналізи (гепатит і торч) необхідно здати в Сінево (філіал на Симиренко по неділях надає додаткову знижку 5%).
Також мене направили на генетичний скрінінг першого триместру. Направлення на аналіз крові дали в ту ж л/б Сінево, а УЗД в консультації за попереднім записом. Але моя знайома порадила мені звернутись в клініку Надія, там це дослідження коштує 1 230 грн, так дорого, але грошей не шкода. Все робиться за один день, аналіз крові готовий через 2 години і можна зразу на УЗД. Лікар, що проводила УЗД дуже приємна. Все нам показала, розказала, разом посміялися, на всі питання отримали відповіді+фото та відео нашого малюка. УЗД тривало десь 30-40хв. Нас залюбки пустили з чоловіком і ми вперше побачили свою крихітку разом.
Во-первых, поздравляю) И сразу скажу, что ТОРЧ вы можете не сдавать, это не обязательный анализ при беременности.Просто врач получает процент от стоимости каждого анализа) Что гепатит перекинули в Синево это новость, я все анализы сдавала в лаборатории ЖК (стояла на учете в 2014 г по беременности) остальное не поменчялось.Мой совет, если еще будете ходить в Надию, идите на УЗИ к Соловьеву, это один из лучших в Украине узистов-генетиков.
Дякую! ТОРЧ вже здала, тому що у мене живе кіт і лікар порекомендувала сдати цей аналіз про всяк випадок. На рахунок гепатиту я навіть спитала в маніпуляційному кабінеті ЖК, чи можливо сдати його у них, на що мені відповіли, що йдіть сдавати туди, куди вам виписали направлення. Нажаль в Надії підвищились ціни і тепер там УЗД дороговато виходить.
Для інформації - недільну знижку в Сінево вже відмінили. Ось так. Але видали аскорбінку після взяття крові :) Раніше давали гематоген, але мабуть тепер це дороге задоволення. L-)
Мені ніякої обмінної карти не видавали. Хоча знайомі дівчата отримали на руки обмінну карту, гарненьку таку книжечку. Може мені в інший раз видадуть, не знаю. В мене був купон на знижку на пакет Гепатити. Але мені не всі типи потрібно було сдавать, тому поштучно війшло дешевше ніж по купону.
У меня тоже были купоны на скидку 10%, правда не в обменке, а просто в такой книжечке о беременности . Но я забыла о них, когда сдавала дорогие анализы в синево, но ничего-может, еще понадобятся.
Девочки, кто собирается рожать в 3 РД - планируете по договоренности или с ДБ ? Пока для себя решила рожать с ДБ, но договариваться по месту, ну и муж для подстраховки...
У меня 3-й по прописке. Рожала там дочку в 2004-м по договоренности, а сейчас даже не знаю... Осадочек немного неприятный остался. Хотя со временем могло многое измениться в хорошую сторону.
Сьогодні була на другому прийомі. Сподобався терапевт, чоловік поважний, але дуже уважний. А от кольпоскопію робила співробітник ЖК однією рукою, тому що другою тримала мобілку по якій тринділа весь час. Майстер 90 рівня просто :O. Сказала моя лікар, що перед кожним відвідуванням потрібно за 1-2 дня до того приносити сечу на аналіз. Ось так. А терапевт призначив аналіз на гормони щитоподібної залози. Здати їх можно у них в лабораторіїї.
legiart, как это не выдали? Обязаны выдать обменку.И что-то много анализов вам назначают.У вас какие-то проблемы со щитовидкой? Почему назначили анализ на гормоны? И зачем вам кольпоскопия? Она вообще-то тоже не входит в пакет стандартных анализов.
lyudima, если денег лишних нет, то рожайте с ДБ.Я конечно сторонник родов с договорным врачом, но если нет денег, то ДБ нормально.Только узнайте, какие медикаменты нужны для родов, а то сейчас со всех рожениц пытаются слупить 1000 грн "на медикаменты".
pusia, На рахунок обмінної карти лікар сказала, що обовязково видадуть, коли будуть готові всі мої аналізи. А кольпоскопію навіть не знаю навіщо призначили, але мої знайомі вагітні також її проходили, тому я не переживала. По щитоподібній залозі аналізи призначили тому що вік у мене 35 років і це перша вагітність. Тому терапевт зробив мені ЕКГ, промацав мою щитовидку і порекомендував здати аналізи на гормони. Я до того років 4 тому робила УЗД щитовидки. все було нормально, але лікар казала, що ми всі з чорнобильскої зони, тому необхідно спостерігати.