Вступительное собеседование в 17 школу (Подол)

• МусечкаМусечка
    Кто поступал в прошлом-позапрошлом и т.д. году в 17 школу, что конкретно у ваших детей спрашивали? Пожалуйста, дополните к тому, что я нашла в Архиве (нашла мало, хоть перерыла весь архив с 2004 года, включая "Беседку" и "Дошколят").

Были ли вопросы касательно фамилии Премьер-министра, номеров телефонов родителей, имен писателей и поэтов, зимующих и перелетных птиц, животных, впадающих в зимнюю спячку и т.д.?

Нашла только такое:
    "Вчителі наголошували, що насамперед логіку треба підтягувати.
    рахувати вперед-назад у межах ста,
    визначати сусідів числа,
    додавати-віднімати у межах двадцяти (це усно питають),
    малювати по клітиночкам (вчитель диктує - одна клітинка вгору, дві праворуч тощо),
    звуковий аналіз слова усно,
    розбити слово на склади,
    назвати слова із певним звуком,
    просять почитати і розповісти віршик.
    ну, і стандартний набір - як тебе звуть, твоє прізвище, по-батькові, як звуть твоїх батьків-братиків-сестричок-бабусь-дідусів, хто кому тато, хто кому онук, назвати дні тижня, описати погоду, назвати тваринок диких, рибок."

"Склад числа, чтоб хорошо знали,
    звуковые схемы хоть приблизительно,
    читать желательно тоже,
    пишут много - ручку готовьте".

"Ім'я, прізвище, по-батькові,
    хочеш в школу, чому,
    елементарні математичні задачки,
    намалювати портрет себе,
    поставити себе на сходинках,
    дописати букви,
    розставити картинки з казки по порядку.
    запам'яттати слова на слух і повторити,
    і візуально.

Фізкультурник (фізкультурниця) - стрибнути з місця, стрибати із скакалкою, віджатись. Все це прямо в коридорі %-)

Вчитель - ПІБ, як звати і по-батькові маму-тата, адреса,
    звуковий аналіз - який звук для всіх слів спільний, який він - голосний-приголосний.
    пори року,
    професії,
    хто така мама мами, тато тата.
    що є влітку чого нема взимку.
    Перемалювати п и с а н у п р о п и с о м фразу,
    намалювати на одну, на дві, на три менше-більше фігурок,
    Важливо - диктант. Пропонують на слух таке : намалюй лінію дві клітинки праворуч, дві вгору, чотири вниз... Ну і так далі.
    Просили почитати, порахувати трикутники на картинці і теде"

НУЖНО УМЕТЬ ПИСАТЬ ПРОПИСЬЮ???
  • iruskairuska
    Не уметь писать, а копировать. У нас были элементы. (другая школа).
  • МусечкаМусечка
    Понятно, спасибо, над этим поработаем. И ап...
  • CrazyOCrazyO
    розказую саме про співбесіду: ОБОВ"ЯЗКОВО дзвонити після канікул і записуватись на пробний урок. На ньому батькам розказують про школу, з дітьми займається вчитель і психолог. Завдання дуже прості - вірш розказати, порахувати, на логіку не складні. Дитині сказати щоб "актівнічала" і не тушувалась. Спецом можна не готуватись. Якщо запамятають - наступна співбесіда пройде суто номінально.
    На цей урок потрапити обовязково, бо навіть якщо пройде не дуже, пізніше через те що великий конкурс, до співбесіди допускають тільки тих, хто був на цьому уроці.
    Сама співбесіда в березні-квітні. Записуватись теж краще дуже наперед (початок березня). Завдання дуже прості. Якщо вам не лінь, може купити/скачати дошкільний "Росток" (Раз ступенька, два ступенька). А можете і не купувати:). Там вам будуть потрібні тільки логічні завдання, математичні можна не робити, якщо не хочеться.

Отже завдання:

згрупувати предмети/знайти зайвий (за кількома ознаками: колір, розмір, форма)

розказати про себе (як звати, коли народився, який місяць зараз - коротше як у всіх школах, найпростіше)

перемалювати малюнок/орнамент ( майже все копія з Ростківської книжки)

відтворити історію по картинках (не складно, 4-5 картинок, теж є ці завдання в книжках).

по можливості прочитати (це не обовязково).

Оцінюють тут же. Все проходить легко і не напряжно, дуже хороший психолог. І хоча обіцяють, що буде директор, але вона періодично заглядала і все. Батькам можна бути присутніми.

Якщо все пройде добре вас зразу там попросять написати заяву на вступ, якщо все пройде трошки гірше, можуть попросити чекати додаткового набору через тиждень. Але як правило теж беруть.

Якщо що питайте.
  • marina2401marina2401
    кто не попал на открытый урок-на собеседование не берут! удачи вам!+ мы так пролетели, я болела краснухой и мне не было вообще ни до чего дела, а потом все -пролет, и с директором говорила, старшего брали в 3 класс а младшего в первый -нет . Решили что не переходим тогда совсем.
  • МусечкаМусечка
    Ага, ясно. Значит я неправильно сформулировала вопрос по телефону. Я у них спрашивала про запись на собеседование, а нужно еще спросить про запись на пробный урок. Спасибо.
  • МусечкаМусечка
    CrazyO, дуже Вам дякую. Буду дзвонити завтра знов та тепер уже питати про урок, А Ви не знаєте, дні відкритих дверей - це що? Це не відкриті уроки? Бо я у них на сайті читала минулорічні новини, так там є дні відкритих дверей.
    А самі уроки в якому місяці проходять? Уже в лютому?
  • МусечкаМусечка
    Кстати, marina2401, я читала о Вашей ситуации в теме ниже. Сочувствую. Даже не представляю, что бы делала на Вашем месте.
  • МусечкаМусечка
    "Дошкільний Росток"- це таке? http://www.labirint.ru/books/108213/
  • CrazyOCrazyO
    ага, таке
  • CrazyOCrazyO
    напевно, я просто не пам"ятаю як воно точно називалось уроки були в лютому.
  • МусечкаМусечка
    А там ще є якась книжка для 5-6 років (Игралочка. Ступенька к школе). Це те саме? Чи має сенс купувати обидві?
  • ДамочкаДамочка
    Игралочка - это на возраст 3-4 годика Раз ступенька, два ступенька 1-я часть для 5-летних, вторая часть для 6-летних
  • МусечкаМусечка
    Игралочка - есть 3 части в Интернете: 3-4, 4-5, 5-6. А Ступенька - 5-6, 6-7. И вот думаю, есть ли смысл брать на 5-6 две разных книги.
  • CrazyOCrazyO
    ми брали тільки "Ступеньки" при чому встигли зробити першу і трошки з другої Там основна штука щоб дитина зрозуміла типові завдання.
  • kosirinkakosirinka
    Марина, хотела спросить, а вы звонили в 17 школу насчёт этого открытого урока?()
  • МусечкаМусечка
    Дякую. А зі "Ступеньок" завдання вже на відкритих уроках? Чи аж на основній співбесіді по них питають?
  • МусечкаМусечка
    Вот только что звонила. Сказали, что пока записи нет ни на уроки, ни на сами собеседования. Звонить по поводу уроков аж в конце января.
  • kosirinkakosirinka
    Если я правильно поняла, то они ПОКА не записывают потому, что рано ещё?()
  • ДамочкаДамочка
    они разные, Игралочка легче, мне кажется, что Игралочка (3-я часть) - до 5 лет, несмотря на то, что там написано 5-6 лет. Хотя, конечно, все дети разные..
  • МусечкаМусечка
    Ну да, я тоже именно так и поняла.
  • МусечкаМусечка
    Спасибо, Игралочку пока распечатала из И-нета в черно-белом варианте, а Ступеньки купила б/у.
  • МусечкаМусечка
    ...
  • marina2401marina2401
    спасибо, пока беседую со знакомыми, чтобы понять "как подумать" :) все усугубляется тем что мне в марте рожать, а среднего в школу возим на машине. Ради учителя возили, а теперь-думаем. Из того класса уже 5 чел ушло и еще 2 точно собираются.
  • marina2401marina2401
    да в феврале
  • marina2401marina2401
    главное что б потом поздно не было :)
  • МусечкаМусечка
    Это точно :( А с другой стороны - не могу же я ежедневно им названивать. Может, имеет смысл периодически в школу заходить и спрашивать у дежурного? Должны же быть какие-то объявления.
  • kosirinkakosirinka
    Я по понедельникам и субботам там бываю на подготовке, буду спрашивать. Если что-то узнаю, то напишу.
  • МусечкаМусечка
    Спасибо заранее, если не забудете :)
  • kosirinkakosirinka
    Да постараюсь не забыть;)) А вы если что-то узнаете про 19-ю, то тоже отпишитесь;)) Заренее спасибо!
  • МусечкаМусечка
    Ну, про 19-ю знаю лишь то, что написано на сайте: Увага!
    Прийом заяв на проходження тестування для вступу до 1 класу здійснюватиметься щопятниці, з 17.00 до 19.00, протягом лютого та березня.

Короче, в конце января сделаю "контрольный звонок" и уточню, когда уже можно прийти и записаться.
  • Войти или Зарегистрироваться чтобы задать вопрос
    популярное
    СЕЙЧАС ОБСУЖДАЮТ