Родственники хотят приехать обследовать ребёнка с непрекращающимся кашлем и очень частыми обструктивными бронхитами. Мама предполагает наличие аллергической компоненты, по месту жительства ставят астму (правда, со слов мамы, её там ставят каждому кашляющему ребёнку). Куда податься с такими вводными, к каким врачам и в какие заведения? аллерголог, лор, пульмонолог, иммунолог? Я, к счастью, не в теме, меня попросили помочь организовать обследование. Помогите информацией пожалуйста.
В мого малого теж часті бронхіти. Ми здали аналіз крові на імуноглобулін Е та на печінкові проби (показує наявність алергії та глистів). Печінкові проби в нас в нормі, а той імуноглобулін завищений, тобто є алергія. Щоб визначити самі алергени вам треба здати алергопанель (береться кров з вени, робиться аналіз на кожен алерген). Але то досить дорогий аналіз (десь в раоні 1000грн.) і робиться переважно в приватних лабораторіях. Якщо маєте підозру на алергію, то звичайно, що зверніться до алерголога.
Мені лікар сказав, що в нас той імуноглобулін завищений, бо в малого збільшені аденоїди, туди постійно потрапляє інфекція. Від того часті застуди, бронхіти, і організм дає алергію саме на ці інфекції. Ще порадили сходити до інфекціоніста. Ну і зайнятися аденоїдами.
К счастью нам не понадобилось,но лет 7-8 назад у сына моей подруги было тоже самое.Обструктивные бронхиты у сына.Она ездила в аллергоцентр на А.Навои.Там делали аллергопробы.Оказалось,астматический компонент на кошку.Кошку отдали родственникам и все закончилось.Узнайте,где сейчас делают аллергопробы.