три щаблі добра - помогайте

• DrakoshaDrakosha
    о чем речь? доброчинність, милосердя ... что еще? или я не в том ключе мыслю?

--
    Мама Дракоша и Лера (1.10.2001)
  • DrakoshaDrakosha
    вариантов нет? :)

--
    Мама Дракоша и Лера (1.10.2001)
  • Udgin_Udgin_
    http://school.xvatit.com/index.php?title=%D0%AF%D0%BA_%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%80%D1%96%D0%B7%D0%BD%D1%8F%D1%8E%D1%82%D1%8C_%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE_%D1%96_%D0%B7%D0%BB%D0%BE. Завдання З:
    Прочитайте фрагмент з книги грузинського письменника Чавуа Амиреджибі «Дата Туташхіа». Про які три щаблі добра йдеться в цьому фрагменті? Чим вони відрізняються? Як ви думаєте, якого щабля досягли ви? Якого хотіли б досягти? Чому?

Якось зупинив мене чоловік на вулиці, запитує: «Скажи-но, що все-таки є добро?» Я йому відповів: «Якщо ти і я станемо робити свою справу і не заважатимемо іншим, це вже й буде добро». - «Так мало», -здивувався він. Тоді я питаю: «Чи ти маєш родину, чи піклуєшся про неї? Чи прагнеш працювати задля більшої користі?» - «Звичайно, я так і живу". «Ну, тоді ти добра людина». Він просяяв, проте, запитує: «Що ж таке тоді справжнє добро?» - «Ось ідеш ти вулицею та бачиш: чоловік притулився до стіни. Ти забудь про свої справи - довідайся, що з ним. Буде це п'яний або хворий, не соромся допомогти. Можливо, тобі за це навіть спасибі не скаже, а деякі посміються з тебе. Але це й буде справжнє добро».

Що ми називаємо добром, а що - злом? Наведіть приклади добрих та злих вчинків відомих вам героїв казок чи мультфільмів.
  • Войти или Зарегистрироваться чтобы задать вопрос
    популярное
    СЕЙЧАС ОБСУЖДАЮТ