Люди, сегодня весь Интернет буквально заполонили сообщения о какой-то доп. справке для все школьников, начиная с 1-го класса. Кто-то уже сталкивался с этой новостью? Если медосмотр уже пройден, нужно будет снова идти в поликлинику? И зачем нарколог для младших классов?...
+ Тим не менше Міністерство охорони здоров'я спростувало інформацію про обов'язковий медогляд дітей шкільного віку для виявлення нарко- чи алкозалежності.
"У разі погіршення стану здоров'я чи виявлення певних проблем зі здоров'ям, до лікаря можуть звернутися батьки дитини. Якщо при огляді лікар помітив якісь ознаки чи симптоми — він може зробити позапланову перевірку дитини чи направити її до нарколога. Але жодного указу щодо обов'язкового медогляду дітей лікарем-педіатром не було затверджено", - пояснили у Департаменті материнства, дитинства та санаторного забезпечення. За даними МОЗ, для учнів загальноосвітніх навчальних закладів передбачена низка обов'язкових медичних обстежень, які раз на рік повинні проходити діти віком від 6 до 17 років. Відповідний наказ затверджено МОЗ ще від 16 серпня 2010 року і жодних змін до даного документу внесено не було. Джерело: Gazeta.ua
Не знаю утка или нет, но сюжет в "Сніданку з 1+1" показали. Но в школе и в поликлинике тихо, пока что. +
http://tsn.ua/ukrayina/moz-zmusilo-navit-pershachkiv-dovoditi-scho-voni-ne-narkomani-i-alkogoliki.html
Получается вот что:
Для учнів загальноосвітніх навчальних закладів МОЗ передбачена низка обов'язкових медичних обстежень. Відповідний наказ затверджено міністерством у серпні 2010 року, а у травні 2012 року до нього були внесені доповнення, згідно з якими перелік обов'язкових довідок було розширено.
ФОРМА первинної облікової документації N 086-2/о "Карта профілактичної роботи з учнями загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьками або законними представниками щодо виявлення факторів ризику алкогольних та наркотичних проблем" ( Наказ доповнено Формою згідно з Наказом Міністерства охорони здоров'я N 382 від 23.05.2012 )
3. Форма N 086-2/о ("Карта профілактичної роботи з учнями загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьками або законними представниками щодо виявлення факторів ризику алкогольних та наркотичних проблем") заповнюється на кожного учня загальноосвітнього навчального закладу під час обов'язкового медичного профілактичного огляду.