Минздрав требует справку от нарколога для школьников?

• JuliaKJuliaK
    Люди, сегодня весь Интернет буквально заполонили сообщения о какой-то доп. справке для все школьников, начиная с 1-го класса.
    Кто-то уже сталкивался с этой новостью?
    Если медосмотр уже пройден, нужно будет снова идти в поликлинику? И зачем нарколог для младших классов?...

--
    Юля, Димка (26.08.2003) и Тимка (26.11.2007)
  • ooshaoosha
    знаю, что перед 2м классом медосмотр не нужно проходить...
  • LesaLesa
    + Тим не менше Міністерство охорони здоров'я спростувало інформацію про обов'язковий медогляд дітей шкільного віку для виявлення нарко- чи алкозалежності.

"У разі погіршення стану здоров'я чи виявлення певних проблем зі здоров'ям, до лікаря можуть звернутися батьки дитини. Якщо при огляді лікар помітив якісь ознаки чи симптоми — він може зробити позапланову перевірку дитини чи направити її до нарколога. Але жодного указу щодо обов'язкового медогляду дітей лікарем-педіатром не було затверджено", - пояснили у Департаменті материнства, дитинства та санаторного забезпечення.
    За даними МОЗ, для учнів загальноосвітніх навчальних закладів передбачена низка обов'язкових медичних обстежень, які раз на рік повинні проходити діти віком від 6 до 17 років. Відповідний наказ затверджено МОЗ ще від 16 серпня 2010 року і жодних змін до даного документу внесено не було.
    Джерело: Gazeta.ua
  • zakytinazakytina
    ... ...
  • JuliaKJuliaK
    спасибо за информацию! видимо, очередная "утка" перед началом учебного года)

--
    Юля, Димка (26.08.2003) и Тимка (26.11.2007)
  • LesaLesa
    Не знаю утка или нет, но сюжет в "Сніданку з 1+1" показали. Но в школе и в поликлинике тихо, пока что. + http://tsn.ua/ukrayina/moz-zmusilo-navit-pershachkiv-dovoditi-scho-voni-ne-narkomani-i-alkogoliki.html

Получается вот что:

Для учнів загальноосвітніх навчальних закладів МОЗ передбачена низка обов'язкових медичних обстежень. Відповідний наказ затверджено міністерством у серпні 2010 року, а у травні 2012 року до нього були внесені доповнення, згідно з якими перелік обов'язкових довідок було розширено.

ФОРМА первинної облікової документації N 086-2/о "Карта профілактичної роботи з учнями загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьками або законними представниками щодо виявлення факторів ризику алкогольних та наркотичних проблем"
    ( Наказ доповнено Формою згідно з Наказом Міністерства охорони здоров'я N 382 від 23.05.2012 )

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0941-12
    http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0794-10

3. Форма N 086-2/о ("Карта профілактичної роботи з
    учнями загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьками або
    законними представниками щодо виявлення факторів ризику
    алкогольних та наркотичних проблем") заповнюється на кожного учня загальноосвітнього навчального закладу під час обов'язкового
    медичного профілактичного огляду.
  • eujeniaeujenia
    сегодня в новостях говорили, но дети шумели и я так и не поняла для какого возраста

--

• LesaLesa
    для первоклассников, сказали вечером в новостях 1+1.
  • Войти или Зарегистрироваться чтобы задать вопрос
    популярное
    СЕЙЧАС ОБСУЖДАЮТ