Доброго дня. Моєму синові чотири роки (в жовтні буде 5), з вересня минулого року діагностували дитячу епілепсію. Зараз замислилася над тим, щоб змінити поточного лікаря. Лікар при ІПАГу, титулований і рекомендований, але напружує кілька речей: вона відмовляється писати будь-що в карточці з цього приводу, ніде не світиться її ім'я (по суті, на руках у нас є тільки результати першої і другої еег, де видно абсцеси) і ніде не зареєстровано наш діагноз. Але дитина приймає лікування вже майже рік. За цей рік єдиним лікуванням було постійне збільшення дози депакіну. Зараз дитина приймає 900 мг на добу (я, чесно кажучи, навіть не знаю, по скільки приймають інші дітки), у розрахунку на кілограми - 47,5 мг. Через півроку лікування візуально приступів майже немає, зробили еег - є покращення, графік скаче значно менше, але приступи фіксуються. Тоді нам знову збільшили дозу депакіну... Я ніколи не була на тематичних форумах і не знаю, як лікують інших дітей.. Порадьте щось.. Чи є щось крім депакіну? Чи можна лікуватися, уникнувши постійного збільшення дози? Чи є лікарі, які не бояться ставити підпис під тим, що назначають? Дякую...
охо-хо.. :(( Дуже було боляче почитати Ваше повідомлення...Зрозуміти, що ми просто закормлювали дитину ліками.. Ми всією сім'єю виступали проти збільшення дози, але мій чоловік поведений на лікуванні і на медикаментах, тож він категорично був за збільшення дози.
Ми у поліклініці не зареєстровані. Депакін продають без рецепту, ми реально тільки раз користувалися рецептом. У дитини абсансні приступи ( "підвисає" на кілька секунд, закочує очі). Приступи важко фіксувати, бо це все відбувається тихо, тобто їх можна помітити, лише якщо дивитися в очі. Раніше було багато разів на день, зараз помічаю дуже зрідка.
Підкажіть, будь ласка, контакти Смульської, і на яких умовах вона працює. Дуже дякую!
почитала - і стало страшно... Що ми так сильно підняли дозу, і взагалі... Довірилися. Раніше мені не приходило в голову розпитати, у якій дозі приймають інші...
скажу эдине лікують не ЕЕГ, а прояви. на ЕЕГприступи будуть фіксуватись ще довго. якщо наружно не проявляються, ви молодці. можу помилятись, адже ми новачки в цьому, але нам вдалося зупинити і ми на ламікталі. робили контрольне ЕЕГ, фіксуються, але абсансів в тій формі як були не має. лікар сказав, що це не привід збільшувати дозу.
моя думка, я б не довірилася лікарю, чка відмовляться вести картку, хоча б свою, ставити підпис і печатку.