Вам пощастило. В мене сестра теж вірила, що син ось-ось і заговорить, бо в роду чоловіка так було, але... час іде племіннику в 5 років поставили діагноз легка розумова відсталість. Я весь час думаю, що треба було їм раніше бити на сполох, може і не було б цього діагнозу. ((А по поводу, что мало говорит, не переживайте, все будет хорошо. У меня брат до 4 лет вообще не разговаривал, просто укал. Спал только со светом. А потом однажды проснулся утром и стал все четко и ясно говорить целыми предложениями.
OlesyaV писал(а):Вам пощастило. В мене сестра теж вірила, що син ось-ось і заговорить, бо в роду чоловіка так було, але... час іде племіннику в 5 років поставили діагноз легка розумова відсталість. Я весь час думаю, що треба було їм раніше бити на сполох, може і не було б цього діагнозу. ((А по поводу, что мало говорит, не переживайте, все будет хорошо. У меня брат до 4 лет вообще не разговаривал, просто укал. Спал только со светом. А потом однажды проснулся утром и стал все четко и ясно говорить целыми предложениями.
Olive, краще порадьтеся з лікарем (і не одним, щоб для надійності).
OlesyaV писал(а):Sitonia, він немовлям перехворів на епілепсію (приступи почалися від високої температури під час застуди), а потім приступів, слава Богу, не було і зовні хлопчик нічим не відрізнявся. Коли став підростати, то говорив погано, майже не зрозуміло для сторонніх, а ще був дуже активним і інколи якимось знервованим (що схоже на гіперактивних діток). Після трьох років я вже почала наполягати, аби дитину поводили по лікарям і до логопеда, але в мене народилася донька і сил та нервів смикати сестру вже не було. Тепер вона надумалася, що треба щось робити, але знову ж таки народила меньшого сина, котрому зараз 4 міс., і це дуже зв*язало їй руки. Та ще й у них постійні грошові проблеми...