запор у дитини 2роки 5 міс.

• Yarina08_Yarina08_
    дитя ходить на горщик, точніше в памперс, дуже рідко. причому, коли хоче пісяти, то проситься завжди на горщик, а то й сам знімає трусики і справляється з цим сам. але тверді випорожнення доводиться самій викликати (переважно клізмою, деколи вистачає 20 мл води). можливо, в нас ця проблема виникла на фоні болісних дефекацій через тріщинки заднього проходу(з 2 років). пролікувалися, потім какав сам, через день. зараз знову проблема. сам ніколи не скаже про це, а може навіть себе стримує. хоча вже нічого його не болить, але сам зробити не може. читала багато про психологічний запор, але сама з цим справитися не можу.може, хттось стикався з такими проблемами? як ви їх вирішили?
  • adminforumadminforum
    Yarina08_, за консультацією по вашому питанню ми звернулися до Галини Бабій, педіатру Дитячої поліклініки «Добробут» в Голосіївському районі (вул. Ломоносова, 52/3):

Скажіть,будь-ласка, а характер випорожнень м`якої консистенції чи щільної? Якщо випорожнення дитини щільної консистенції, важко відбувається процес дефекації, то перед усім потрібно виключити соматичні порушення з боку внутрішніх органів. На мою думку, потрібно зробити аналіз кала на копрограмму (з метою виключення ферментативної недостатності), аналіз кала на дисбіоз кишечника, та найголовніше - відкоректувати характер харчування дитини. Дитина не проситься (на горщик), якщо відчуває біль (в такому разі були б скарги, плач), або не впевнена в позиві (якщо випорожнення щільні і виходять невеликими частинками).
  • Yarina08_Yarina08_
    adminforum

Дуже дякую за консультацію.
    випорожненя  дитини мякі, біль вона не відчуває.хоча стримується в позиві.здавали тільки аналіз на паразити (вони відсутні). ще в дитини є пупочна грижа. може це впливає на процес дефекації.
    зауважила, що раніше дитя зацікалювали: покакай - дам те, се.зараз інтерес пропав. як зараз зацікавити - не знаю.сьогодні просто подразнила наконечником від клізми - процес вдався.
    харчування відкоректували - яблуко, соки, фреші, буряки, перші страви обовязково, випиває гр 200 води, + узвар, ромашковий чай з медом, кефір.
  • anyuta.anyuta15@gmail.com[email protected]
    Хочу підтримати позицію лікаря стосовно корекціії харчування. Ви кисломолочні продукти даєте дитині? які та в якій кількості? якщо це магазинні продукти, то зазвичай там просто недостатньо корисних бактерій для налагодження нормального травного процессу. В мене старша донька страждала від запорів у півтора рочку. Ми почали корегувати харчування: прибрали з раціону деякі крупи ( рис, кукурудзу), не даю мучне ( лише з висівками домашнього випікання хлібчик), їмо багато фруктів й овочі не термічно оброблені ( капуста, морква). А головне, їми щодня кисломолочні закваски. Дуже гарно відновлює мікрофлору симбіотик, біокефирчик. Кожні 2-3 дні роблю все свіженьке, молочко беру магазинне не вище 2,5%. За місяці три все відновили, тепер в туалет ходимо щодня ранков в один і той же час приблизно, що показує гарну роботу ШКТ
  • adminforumadminforum
    Yarina08_, ми зв"язалися с Галини за коментарем на вашу відповідь, ось її слова:
    * * *
    Доброго дня! Зазделегіть прошу вибачення за більшу кількість питань, а ніж відповідей, однак для правильності підбору плану лікування мені потрібно чітко знати обсяг проведених обстежень.
    Скажіть, будь ласка, об"єм випорожнень - значний чи помірний? Як часто дитина самостійно, без будь-якої стимуляції, має випорожнення і в якому обємі? Коли були заохочення, дитина самостійно мала дефекацію, чи з стимуляцією і в якому обємі? Якого розміру пупочна грижа, оперована чи ні?
    Як розвивається дитина, чи немає відставання в фізичному розвитку, чи немає блідості шкірних покривів? І найголовніше, чи була дитина оглянута хірургом відносно проблем з процесом випорожнення (а не з пупочною грижею)?

* * *
    Але з такими питаннями ми все ж не радимо обмежуватися порадами на форумі, а проконсультуватися у спеціаліста в медичному закладі, щоб не затягувати процес і не запустити.
  • Закваски GoodFoodЗакваски GoodFood
    Якщо підтвердиться діагноз щодо порушення мікрофлори кишківника, то зі свого боку пропонуємо вам спробувати наш "Симбіотик". Це закваска для приготування домашнього йогурту, до складу якої входить 11 найкорисніших лакто- на біфідобактерій, що нормалізують мікрофлору кишківника. Це підтверджено клінічними дослідженнями. "Симбіотик" - це натуральне, корисне та поживне харчування для дітей та дорослих. Якщо у вас будуть додаткові запитання - завжди раді відповісти! Бажаємо здоров'я вам та вашій родині!
    Yarina08_

Якщо підтвердиться діагноз щодо порушення мікрофлори кишківника, то зі
    свого боку пропонуємо вам спробувати наш "Симбіотик". Це закваска для
    приготування домашнього йогурту, до складу якої входить 11 найкорисніших
    лакто- на біфідобактерій, що нормалізують мікрофлору кишківника. Це
    підтверджено клінічними дослідженнями. "Симбіотик" - це натуральне,
    корисне та поживне харчування для дітей та дорослих. Якщо у вас будуть
    додаткові запитання - завжди раді відповісти! Бажаємо здоров'я вам та
    вашій родині!
    Yarina08_ писал(а):

дитя ходить на горщик, точніше в памперс, дуже рідко. причому, коли хоче пісяти, то проситься завжди на горщик, а то й сам знімає трусики і справляється з цим сам. але тверді випорожнення доводиться самій викликати (переважно клізмою, деколи вистачає 20 мл води). можливо, в нас ця проблема виникла на фоні болісних дефекацій через тріщинки заднього проходу(з 2 років). пролікувалися, потім какав сам, через день. зараз знову проблема. сам ніколи не скаже про це, а може навіть себе стримує. хоча вже нічого його не болить, але сам зробити не може. читала багато про психологічний запор, але сама з цим справитися не можу.може, хттось стикався з такими проблемами? як ви їх вирішили?

• larisa@mailrock.biz[email protected]
    Когда мы страдали от запоров, подруга посоветовала попить ромашковый чай. Купила такой чай марки Хумана, он специально детский – поэтому не боялась давать. Запоры прошли.
  • Войти или Зарегистрироваться чтобы задать вопрос
    популярное
    СЕЙЧАС ОБСУЖДАЮТ